midsommarfirande med släkten


Midsommarstången som vi klädde på förmiddagen väntar på att få resas.

Så mina vänner! Ni känner ju mig och vet att jag fotar en del så det var många midsommarbilder att gå igenom, men här kommer några av väldigt många i en liten fortsättning från helgen... När vi var små var vi alltid på två olika firanden, ett på dagen som startade med skrindåkning efter bondens traktor till grannbyn där det väntades dans kring stången, äventyrsvandring (det var spännande grejer!) och lotteri. Men nu för tiden är vi bara med på det bästa, dvs "vårat eget" midsommarfirande i vår by på kvällen klockan sex. :)


Det är alltid samma män som sköter resningen till toner från "Västerbyblåset" som spelar många
trudliutter till dansen sen. Men damen i rosa har jag aldrig sett tidigare år. Ett tillskott i orkestern!

"Så göra vi när vi stryka våra kläder stryka våra klääder, stryka våra kläääder..."

Den traditionella körsången av alla flickor som vill vara med.

Efter dansen var släkten på pappas sida bjudna hem till farbror Calle på middag. Eftersom alla pappas syskon har sommarstuga i Västerbyn så turas vi om att hålla i firandet. Var tredje år är vi hos oss, var tredje år hos pappas syster Anna och var tredje år hos pappas bror Calle. När vi välkomnats och minglat en stund ordnade Calle en femkamp med en apelsinduell, kasta stövlar, stoppa-pennan-i-flaskan och kasta-ägg-utan-att-det-kraschar-grenar. Var himla kul måste jag säga och alla kämpade tappert! Men det lag som till slut stod högst på prispallen i denna prestigefyllda tävling var: tamtadam... pappa, Cissi och jag. Vilket lag!


Finaste magen har kusin Nina som väntar barn vilken dag som helst!


Okej hörrni. Låt bästa lag i femkampen vinna!


Äggkastning! Alla lag tappade sitt ägg och fick hela äggsörjan över sig utom ett lag. Spännande var ordet.Är det inte laget med det hela hela ägget!? Jo, jag säger då det. Vilket vinnarlag alltså. :)

Till middagen hade Barbro dukat upp ett stort bord med ägg, lax, sillar, köttbullar och massa annat gojs till förrätt innan grillarna tändes och vi grillade kött, fisk, grönsaker med mera till huvudrätt. Därefter plockades ostbrickan fram och till sist la grande finale, marängsviss med jordgubbar. Sicka grejer va! Mellan varven tog vi ton och sjöng såklart en massa snapsvisor och andra små sånger som vi gjorde finfina dansrörelser till. Jo för som vi alltid gör med kära släkten på min pappas sida, haha. Små fina traditioner kan det kallas. :)Sången och ett smakprov på dansen.Titta så fint fullmånen sken över Bysjön när vi gick hem!

Så gott folk, det här var lite från mitt midsommarfirande med mina släktingar. Nu är det ju redan en vecka sen, för idag är det härlig fredag, wihoo! Det känns ju aldrig så fint med helg som det gör en dag som denna när väderprognoserna visar på strålande solsken och högsommarvärme helgen lång - åhhh vilken lycka!
Nu är jag på väg ut i den fina sommarkvällen med mina vänner. Önskar er en härlig och trevlig kväll! ♥

Kommentarer
Postat av: Jessica

Åh vad var det för mumsig efterrätt ni åt? Det ser ju helt underbart gott ut, vad det än består av! :DFin blogg!

2010-07-03 @ 19:49:16
URL: http://kaosartadordning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0