årets klappar & nyårsafton!

 Efter några mysiga kvällar med paketsnören, lack och papper - såhär blev årets klappar!

Såhär slog jag in mina julklappar i år, i gråa, vita, beiga och röda papper med fina snören! Lite bilder från själva julaftonsfirandet dyker nog också upp framöver...! Men nu är julen över för denna gång och idag har jag storstädat och gjort fint här hemma med vita krispiga tulpaner som mamma precis tittade förbi med här, och nu även lagt fram nyårsstassen inför årets allra sista kväll! :) Gott slut och Gott Nytt År på Er!

jul hos mig

Visst är den söt, den lilla krubban som jag köpt i år!

Hemma hos mig har jag julpyntat ganska sparsmakat med mycket vita, svarta och grå färger på änglar, vita hyacinter, granar, renar, julkrubba och de finaste tomtarna från Åses tomteverkstad som de senaste åren blivit allt fler. Lagom mycket pynt tillsammans med levande ljus, fin julmusik, dofter och smaker i julens tecken.

 Adventsljusstake i betong, söt julängel och små tomtar. Jag gillar diskret pynt!

Advenstljus från Tine K (som jag inte tänt än!), julklappspapper och silvergran.
 
Julkrans av granris med fint band och lilla läshörnan till höger i vardagsrummet.
 

dan före dan före doppardan!

Årets pepparkakshus!
 
Just hemkommen i sköna värmen från lite julklappsshopping och spelar julmusik för fullt, värmer glögg, julstökar och riktigt julmyser med levande ljus samtidigt som snön faller utanför fönstret. Härliga jultider! Hoppas ni inte stressar allt för mycket utan också har en mysig dag såhär dan före dan före dopparedan!

fem dagar kvar till julafton!

 Förväntansfulla små skatter vid första advent.
 
Såhär såg det ut när jag kom förbi som en liten tomtenisse med paketkalendern till Hedvig och Vilhelm den första december! Men var tog december vägen sen? Idag är det plötsligt bara fem små dagar kvar till julafton, så nu kan vi väl sakta ner lite. De här dagarna är så mysiga. Ikväll ska jag slå in julklappar och koka knäck!
  
 

barnens paketkalender!

24 små påsar med paket - en för varje dag fram till julafton!
 
Lagom till den första december hade jag gjort en paketkalender till Hedvig och Vilhelm! På ikea hittade jag påsarna med datum som paketen ligger i, eller snarare som de små paketen ligger i... Jag märkte nämligen rätt snart att de lite större klapparna inte fick plats. Så på dom fäste jag påsen ovanpå vilket istället blev som en fin och lite ovanlig paketdekoration, alltsammans i färgerna vitt, rött och beige med prickar, rutor eller ränder!
 

Paketkalendern till mina små favoriter!
 

luciamorgon

Mysiga luciamorgon med kaffe, pepparkakor och kronan klädd i lingonris och rött band.
 
Arton kalla minusgrader, stjärnklar himmel och gnistrande snö, vilken vacker morgon för luciafirande! Hoppas ni får en mysig dag med många pepparkakor, lussebullar och kanske även får syn på en och annan tomte, stalledräng eller ett helt sjungande lussetåg under dagen! Lucia är en tradition jag alltid tyckt om!

en vacker vinterdag


En kall, vacker vinterdag i förra veckan när den allra första snön precis fallit.
 
För någon vecka sedan åkte pappa och jag ut till golfklubben en sväng. Klockan var strax efter elva, solen gnistrade som vackrast i snön, ett barn åkte pulka och ett annat sällskap hade precis fått på sig längdskidorna. En frostig golfhandske låg kvarglömd på en bänk under klubbhusets väggklocka, som till skillnad från min, redan slagit ett par minuter över tolv. Några minuter över sommartid den vackraste av kalla vinterdagar.

hurra hurra hurra!

Födelsedagslunch på Nya Hattfabriken med Mia, mamma, pappa och mormor.
 
 Hurra, hurra, hurraa för Mia som fyller 30 år idag!
Grattis än en gång älskade syster!
 

julstämning!

Glöggkväll med mina systrar för några dagar sen.

Jag har så mycket härliga julkänslor och ser fram emot en helg med mysigt julfix och julbak med en massa bra julmusik! Och att köpa julklappar... :) Den här tiden på året är verkligen den mysigaste, och all snö som kommit de senaste dagarna gör bara allt så mycket juligare! Snö, sol och julstämning - Trevlig helg på er!

snöstooorm!

Snöstorm utanför mitt fönster igår morse... Inte ens kyrkan till vänster syntes!
 
Vilken snöstorm vi hade igår! Det blåste kraftigt hela dagen och snön yrde från alla håll. Tror aldrig jag har varit med om ett liknande snöstormskalas tidigare, inte ens på någon av mina skidsemestrar genom åren! Idag har stormen lugnat sig men snön faller så ute är det alldeles vitt och vackert. December i sin finaste skrud!

vinter & decembermys!

Balkongräcket har jag pyntat med granris och ljusslinga...
 
Det har blivit december och vi har fått vinter! Snön gnistrar, solen strålar och det är femton minusgrader! Jullådan har plockats ner från vinden och jag har pyntat med adventljuststakar, hängt upp stjärnor i fönstren och planterat vita hyacinter i små, fina krukor. Jag har värmt mig med glögg efter härliga vinterpromenader, lyssnat på fin julmusik och firat första advent. Ja för nu är ääntligen årets mysigaste månad här med allt från pepparkaksbak till glöggkvällar, julklappspyssel, luciafirande, julbak, hemligheter, levande ljus, underbara dofter och... ja listan kan göras lång men istället avslutar jag kort och gott: Välkommen kära december!
 
...och vita hyacinter i krukan och silvervaserna från favoritmärket DAY Home.

RSS 2.0